Snijbiet met aardappelen op Dalmatische wijze. Iedereen die ooit aan de Kroatische kust in een restaurant heeft gezeten zal dit gerecht op de kaart hebben zien staan (Blitva s krumpirom).
Dit bijgerecht kun je langs de hele Kroatische kust bestellen. Het past prima bij vis en wordt vaak ook geserveerd bij gegrilde inktvis. De combinatie van de knoflook met de aardappelen en snijbiet geeft dit gerecht zijn specifieke smaak.
Het gerecht kun je eenvoudig zelf maken en een echte smaaksensatie. Vooral als de ingrediënten die gebruikt vers zijn.
Wij eten het vaak thuis in combinatie met de warme dillesaus en scholfilet, maar je kunt het gerecht natuurlijk combineren met de saus en vis die je je wilt.
Snijbiet met aardappelen (Op z’n Dalmatisch)
Verse snijbiet met aardappelen zoals overal langs de Kroatisch kust gegeten wordt.
Ingrediënten
- 600 gram Snijbiet
- 400 gram Aardappel
- 5 teentjes Knoflook
- 1 scheut Olijfolie
Instructies
- Maak de snijbiet schoon en kook deze een paar minuten in voldoende water
- Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
- Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten
- Snij de knoflook heel fijn of gebruik een knoflookpers
- Doe de olijfolie in een koekenpan en warm de olie op
- Doe de aardappelen, snijbiet en knoflook bij de hete olie
- Roerbak het geheel een aantal minuten, zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Voeg naar smaak, zout en peper toe