Pasta ovenschotel met tonijn

Een eenvoudige en snelle pasta ovenschotel met tonijn. Ideaal voor als je een keer weinig tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan.


Je kunt het recept volgen, maar er ook andere groeten naar smaak toevoegen, denk aan courgette, wortel, champignons.

Paste met tonijn uit de oven

Een lekkere pastaschotel met tonijn uit de oven.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram Pasta
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 Ui
  • 250 gram Cherry tomaten
  • 1 Aubergine
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 blok Tomatenblokjes (400 gram)

Instructies
 

  • Hak de ui en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook aan in een grote pan.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de aubergine in blokjes en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • Doe de tomatenpuree erbij en roer erdoor.
  • Doe de tomatenblokjes er bij en roer erdoor.
  • Laat de tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes.
  • Schep de tonijn en de cherrytomaatjes door de saus.
  • Voeg naar smaak peper en zout aan de saus toe.
  • Schep als laatste de pasta door de saus.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe het pastamengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas.
  • Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven
Trefwoord oven, pasta, tonijn