Ga terug

Paste met tonijn uit de oven

Een lekkere pastaschotel met tonijn uit de oven.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: oven, pasta, tonijn
Servings: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 gram Pasta
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 Ui
  • 250 gram Cherry tomaten
  • 1 Aubergine
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 blok Tomatenblokjes (400 gram)

Instructies

  • Hak de ui en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook aan in een grote pan.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de aubergine in blokjes en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  • Doe de tomatenpuree erbij en roer erdoor.
  • Doe de tomatenblokjes er bij en roer erdoor.
  • Laat de tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes.
  • Schep de tonijn en de cherrytomaatjes door de saus.
  • Voeg naar smaak peper en zout aan de saus toe.
  • Schep als laatste de pasta door de saus.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe het pastamengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas.
  • Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven