Ga terug

Snijbiet met aardappelen (Op z'n Dalmatisch)

Verse snijbiet met aardappelen zoals overal langs de Kroatisch kust gegeten wordt.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Servings: 4

Ingrediƫnten

  • 600 gram Snijbiet
  • 400 gram Aardappel
  • 5 teentjes Knoflook
  • 1 scheut Olijfolie

Instructies

  • Maak de snijbiet schoon en kook deze een paar minuten in voldoende water
  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
  • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten
  • Snij de knoflook heel fijn of gebruik een knoflookpers
  • Doe de olijfolie in een koekenpan en warm de olie op
  • Doe de aardappelen, snijbiet en knoflook bij de hete olie
  • Roerbak het geheel een aantal minuten, zorg dat alle ingrediĆ«nten goed gemengd zijn.
  • Voeg naar smaak, zout en peper toe