Ga terug

Erwtensoep

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: soep, winter
Servings: 4

Ingrediënten

  • 1 stuk Varkenspoot
  • 500 gram Mager spek (1 stuk)
  • 500 gram spliterwten
  • 1 stuk knolselderij
  • 2 stuk aardappels
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk Grove rookworst (van de slager)
  • klein beetje Zout en peper

Instructies

  • Neem een grote pan. Doe daarin 1 pond spliterwten (hoef je niet te weken, maar wel goed wassen), de varkenspoot. Een lepeltje zout en 2 liter water. Breng dit aan de kook en laat het twee uur sudderen.
  • Haal het vlees uit de pan. Als het goed is, valt nu het vlees van de varkenspoot. Snijd alle vlees in kleine stukjes.
  • Roer de erwten in de pan tot moes.
  • Doe het vlees terug in de pan.
  • Snij de knolselderij aan dobbelsteentjes.
  • Snij de aardappelen aan blokjes.
  • Snij de prei fijn (houd hier ook een klein beetje van achter).
  • Voeg de groenten toe aan de soep.
  • Voeg de gesneden rookworst toe.
  • Laat dit nog zo’n 3 kwartier sudderen.
  • Voeg vlak voor het opdienen van de soep de achtergehouden prei toe.