Droge rubs voor BBQ Kip

Een aantal droge rubs voor BBQ kip die we gebruiken als we (hele) kip op de BBQ maken.

Dit doen wijn indirect met wat rookhout. Gebruik deze rubs beter niet als je kip gaat grillen of verminder de hoeveelheid suiker in de rubs. Suiker verbrandt als het te heet wordt.

Instructies staan in het eerste recept en gelden voor alle rub recepten. Het is een kwestie van de ingrediënten goed mengen. Let op, bruine suiker wil nog wel eens klonten, maak dit goed klein. Voor het gemak kun je een strooibus gebruiken om de kip met de rub te bedekken.

Onderstaande recepten kun je gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook zelf gaan experimenteren met rubs en kijken wat je het lekkerst vindt.

BBQ kip rub 1

Lekkere zelfgemaakt rub voor als je kip op de BBQ maakt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Porties 300 gram

Ingrediënten
  

  • 40 gram Paprikapoeder
  • 20 gram Gerookte paprikapoeder
  • 20 gram Zout
  • 50 gram Suiker
  • 20 gram Bruine suiker
  • 30 gram Knoflook granulaat(of poeder)
  • 20 gram Uien granulaat(of poeder)
  • 1 eetlepel Peper
  • 1 eetlepel Basilicum(droog)
  • 1 eetlepel Tijm(droog)
  • 1 eetlepel Rozemarijn(droog)

Instructies
 

  • Alles in een kom doen en goed door elkaar mengen.
  • Kip er aan alle kanten mee bedekken
Trefwoord kip

BBQ kip rib 2

Kip rub voor op de BBQ
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 eetlepel Zout
  • 1 eetlepel Peper
  • 1 eetlepel Gemalen komijn
  • 1 eetlepel Chilipoeder
  • 1 eetlepel Gerookte paprikapoeder

BBQ kip rub 3

Kip rub voor op de BBQ
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 7 eetlepels Bruine suiker
  • 1 eetlepel Zout
  • 1 eetlepel Gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel Peper
  • 1 eetlepel Komijnpoeder
  • 1 eetlepel Uienpoeder
  • 1 eetlepel Knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Cayenne peper